Monday, August 29, 2011

Hari terakhir di bulan Ramadhan 1432H/2011M





Sejuk pagi ni terasa menusuk ke tulang....bbbrrrrr. Hari terakhir berpuasa di bulan Ramadhan tahun ni....entah dapat bertemu lagi atau tidak Ramadhan di tahun hadapan, hanya Allah yg mengetahui.

Semakin hampir hari raya aku makin rasa hambar, rasa kosong seolah-olah raya ini tiada yg istimewanya berbanding 365 hari yg lain.

Harap-harap ianya akan menjadi hari yg indah buat wajah-wajah kesayangan hamba ni...

Saturday, August 27, 2011

Baju Melayu Muhammad 2011

Tahun ni first time kitorg beli baju melayu untuk anak. Yelah, dua anak yg sebelum ni adalah tuan puteri so mana ada nak beli baju melayu. Tahun lepas Muhammad baru berumur 4 bulan semasa sambut Aidilfitri so baju melayu haruslah takde saiz yg sesuai dengan dia.

Baju melayu warna merah ni kitorang beli di Wisma Nordin Batik, Kota Bharu Kelantan.

n



Friday, August 26, 2011

My New Toy / Gadget


Samsung Galaxy Tab 10.1
Present from En.Hubby...yeay....!!!
Suscribe to Celcom Broadband package so the price will become RM1500++.

Monday, August 15, 2011

Resepi Kek Batik

Resepi dapat dari email orang bagi...cubalah try, akak pun blom cuba buat lagi....


Gambar ehsan dari google


Kek Batik


Bahan-bahan :

Biskut Marie (Brand Tiger) 2 paket

Butter 250gram

Susu Pekat 1 tin pendek

Milo paket paling kecil


Cara-cara membuatnya :-

Cairkan butter dengan api sederhana. Bila dah cair masukkan susu dan kacau tanpa henti & sebati. Bila dah megelegak masukkan milo dan terus kacau. Bila dah sebati perlahankan api paling kecil sambil masukkan biskut tiger dan terus kacau sampai semua kena dgn bancuhan butter+susu+milo td. Tutup api dan angkat kedalam bekas dan padatkan bancuhan tadi, Akhir sekali masukkan aduan yang telah siap dimasak td dalam perti sejuk. Boleh dimakan juga terus.

Selamat mencuba & teruskan beramal…………..heheeheeee………………..

Friday, August 12, 2011

Outdated Post: Birthday Nur Farzana & Muhammad 2011

Sambutan di buat pada 21 Mei 2011 sempena hari ulang tahun Farzana pada 29 Mei dan Muhammad pada 4 Jun serta 2 lagi sepupu diorang, Nor Syuhada dan Syifa Nadia. Ini kira save budget la...sekali harung buat untuk 4 orang.

The cake yang tak semenggah....hahahah....

The birthday girl...




And the birthday boy...with another birthday girl.




Ada acara makan-makan termasuklah bakar-membakar yang terlebih masin. Hangin je dengan Tesco...lebih letak garam kot kat dalam marinate tu sampai tak boleh makan langsung. Last-last basuh dulu bahan mentah tu pastu baru bakar.









Wednesday, August 10, 2011

Hari Rabu Tanpa Perkataan

Monday, August 8, 2011

Our New Home Sweet Home

In Shah Alam....



Tak sabar nak pindah rumah baru...hihihih

Friday, August 5, 2011

Complaint On Heinz Baby Food

Ini email aku kepada diorang...dah seminggu hantar tapi takde respon apa-apa pun.
Takpelah, pasni aku taknak beli lagi dah....
Aku beli pun sekadar untuk backup bila time aku tak sempat masak bubur untuk Muhammad.
Untuk mommies yang memang guna produk ni, please be careful ye...takut tersuap bendasing ke mulut anak kita je...


Hi,


My name is **** from Kuala Lumpur Malaysia, a mother to a 1 year and 2 months old baby boy. I fully breastfed him from the day he was born and my son take solid food since he was 6 months old. In order to make sure the bests for him, I usually fed him with my home cooked food. Since that age also I will buy Heinz bottled/jar product for the time which I cannot provide him with my own cooked food (like almost twice a week).

I choose your product after a good review from friends and some other mommies out there who shared their review on the net. As assumption that Heinz product are safe and full of nutritious for babies, I continued feeding my baby boy with your various range of bottled baby food. His favorites are the Heinz Organic – Golden Vegetable Mash.

After more than 7 month feeding him with Heinz product, one day something that really disappointed me happened. The incident has ripped my confidence that Heinz only produced the best and safest food for babies. During his feeding time, I spoon-feed his favorites Heinz bottled food into his mouth and after a while he took something out from his mouth with his bare fingers. It was a small pieces inside which at first glance look like a chunk of carrot or pumpkin. But after I take a better look and inspection, it turned out to be a small piece of plastic chip or a sticky tape.

My heart pounded so hard because I was damned worried of what could just happened if my baby boy accidently swollen the “thing”. I was lucky that my baby if big enough to use his fingers and taken out the “thing” from his mouth. Imagine that he was just 6 months’ old, he would definitely swallow everything we put into his mouth…all together with the plastic chip which could damage his immature digestion system. Or worse, it could choke him to death.

My disappointment regarding the incident will make me to think twice before grabbing all your products on the store shelves. I hope this incident will not happen again in the future. It could risk a human life or make the baby sick for the rest of her/his life. It is our duties to make sure the babies are provided with only the best and safest food during their growing stage.

Regards,

*********

Kuala Lumpur, Malaysia





Gambar bendasing yang aku jumpa kat dalam baby food tu. Tapi sayang....gambar ni aku takleh nak attached sekali dengan email aku kat diorang.
Related Posts with Thumbnails