Thursday, April 8, 2010

Aktiviti Berkebun

Siapa kata orang sedang sarat mengandung takleh nak buat aktiviti berkebun??? Aku boleh je buat....sampai berjam-jam lamanya pun maintain je....tak rasa penat pun duk belek pokok bunga kat green house tu....

Hebat kan aku??

Apa rahsianya???

Hahahaha...aku sebenarnya berkebun kat Plant Tycoon, salah satu PC game yang aku ada....aku ni kan memang hantu games, jadi takde hal la kalau menghadap depan PC satu hari suntuk, dah memang hobi.

Tapi aku elakkan diri untuk terjebak dengan Farmville dan mana-mana games kat Facebook tu sebab kalau dan terjebak, berhantu you....24 jam nak kena online. Pastu kalau kat opis ni tak dapat nak online sebab kena blocked, mula la resah gelisah nak balik tengok tanaman.

Kalau main Plant Tycoon ni aku boleh paused time dan sambung main bila-bila je yang aku nak. Game ni pun takyah install bagai....sonang amat.....


Dah tanam-tanam pastu keluar bunga dan seeds, boleh la jual tanaman tu. Pastu siap boleh kacuk-kacuk pokok A dengan pokok B untuk dapatkan hybrid baru. Games ni memang slow je...kalau dia kata pokok tu akan "buds in 24 minutes" maknanya lagi 24 minit jam kita la baru bunga tu akan ada buds, memang ikut real time. So aku boleh tanam seeds pastu tinggalkan dia membesar, pergi buat kerja pastu lagi 24 minit datang balik tengok hasil.

Aku ni sebenarnya memang suka bercucuk tanam tapi disebabkan tak dapat nak bercucuk tanam di alam nyata akibat perut yang boyot ni maka dapat buat di alam maya pun jadi la....buat lepas gian...hehehehe

2 comments:

Ira said...

ada fesbuk jugak ke? add aku - arifah fahira
hehehehe

Asu Bahiyah said...

Ira...orang ada facebook, aku pun nak ada jugak...hehehe
Orait...nanti aku add....

Related Posts with Thumbnails