Friday, October 17, 2008

HAPPY 5th ANNIVERSARY



UNGU-Kekasih Gelapku

Ku mencintaimu lebih dari apa pun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Kutahu kutakkan slalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Kutahu kutakkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari selama ini
Dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku
Ku mencintaimu lebih dari apa pun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Hari ni 17 Oktober 2008 adalah hari anniversary mama dan papa yang ke-5. Sekejap je masa berlalu, usia perkahwinan kami dah menginjak ke 5 tahun. Rasa macam baru je timang anak pertama, tup-tup dah ada baby baru yg kedua. Mama ingin benar nak celebrate berdua-duaan dgn papa, mcm2 plan yg muncul dlm batu jemala patik ni....nak gi dating dedua, shopping, jenjalan...gi genting maybe. Tapi kita hanya merancang dan Allah dah tentukan bagaimana perjalanannya. Ditakdirkan pulak mama tak sihat dan papa pulak busy amat mengejar dateline projek, maka plan hanya tinggal plan.

Semalam masa on the way nak balik umah dari opis, mama rasa dizzy yg amat sampai nak termuntah. In fact masa tghr kat opis lagi mama dah rasa kepala ni berat dan sakitnya menyucuk-nyucuk tapi masih boleh bertahan. So masa on the way tu memang dah berat sgt sakitnya, mujur papa berhenti isi minyak so mama pun tumpang stop jugak pegi toilet dan...muntah. Walau bagaimanapun mama bersyukur sebab papa tak outstation jadi tak perlulah mama drive kereta, kalau tidak tak dpt mama bayangkan camne nak balik time tu... mama dah flat, takleh jalan bagai.

Sampai kat umah lepas simpan stok2 susu, mama terus tumbang (zzzzz maksud mama) atas lemek depan tv, port paling favourite kitorg kat umah. Dalam kul 10 mlm gitu papa kejutkan mama suruh tukar baju ngan makan nasik. Terhoyong hayang bangun terus mama gi toilet dan sekali lagi muntah...kosong isi perut mama. Sakit kepala yang berat sgt sampai mama ponteng kerja esoknya...

So, cengginilah sambutan anniversary kitorg, mama terlepek kat umah tak sihat dan papa bertungkus lumus siapkan projek. Malam dalam kul 10.30 baru papa balik, mama pun dah sihat sikit. Niat nak ajak papa gi klinik pun terbatal sebab papa balik lewat. Sedih oooo....sebab kitorg tak pernah sambut anniversary so sempena yg ke-5 ni memang harap sgt nak sambut...

Anyway, walaupun tak dapat sambut bagai....kasih sayang mama pada papa tak pernah berubah since zaman berchenta sampai dah kahwin dan anak 2. Infact mama rasa bertambah sayang kat papa sebab papa do helps me a lot compared to his other sibling....bertuahnya mama dapat papa sebagai pasangan hidup.

SAMSONS-Kenangan Terindah

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t'lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

No comments:

Related Posts with Thumbnails