Thursday, November 6, 2008

Mama, MyVi dan Abg Lori

Semalam (5 Nov 2008) mama keje petang, masuk keje pukul 1 tghr dan balik pukul 9 malam. Malam tu lepas dah amik adik kat umah babysitter kitorg pun gerak la nak balik umah. Sampai kat Kesas Highway tu adik menangis nak menyusu jadi mama berhenti kat Shell RnR Hicom. Sampai kat parking, padam lampu kete dan duduk senyap2 kat dalam tu sambil menyusukan adik. Dah kenyang si Farzana tu so mama letak kat babyseat dan terus drive nak balik umah. Sampai kat traffic light Hicom tu ada sebuah lori berhenti sebelah menyebelah sambil tunggu lampu merah. Driver lori tu ada bagi signal mcm nak ckp sesuatu so mama pandang dia dan angkat kening...pastu dia main lampu depan lori dia....hohoho...rupanya mama lupa nak pasang lampu kereta!!!!

Mencik la mama dgn kete MyVi ni, lampu kat dashboard (meter2 bagai tu) sentiasa menyala so mama tak perasan pun yg lampu depan tak pasang pun. Pastu kat Kesas tu ada lampu sepanjang jalan, tu yg membuatkan mama lagi la tak sedar2 yg mama tak pasang lampu. Nasib baik la takde apa2 perkara buruk yg berlaku...alhamdulillah...and thanks to abg lori walaupun mama hanya dapat angkat tangan dan ucap thank you dalam hati.

No comments:

Related Posts with Thumbnails