Saturday, January 10, 2009

EBM expired

Hari Rabu 7 Januari 2009, mama dah buang 20 ketul liner EBM yang dah expired dari freezer. Each liner contains 6oz so total yg mama discard adalah 120oz...huhuhuhu....
Semua EBM ni adalah hasil mama mengepam semasa bulan Sept 2008.
Dah lebih 3 bulan kan, so dah takleh consume lagi dah...
Perasaan mama???Sedih pun ada, happy pun ada...
Mama rasa sedih sebab mama terpaksa curahkan EBM hasil susah payah mama mengepam ke pasu bunga. Kadang2 mama bangun tgh malam dan awal pagi untuk mengepam dan make sure mama ada buat stok. So bila terpaksa dicurahkan ke pasu bunga, nak menitis jugak air mata ni...but one thing that make me feel happy. I manage to give fully fresh express milk sampai mama tak perlu usik pun stok EBM kat dalam freezer. Dan mama dapat tambahkan stok tu dari masa ke semasa sampai penuh fridge. Dah takde tempat untuk simpan lauk pauk, but still got a room for my favourite ice cream...LOL...
Errr...paham ke apa mama cerita ni???Blurr???
Just let the pictures tell a thousand words...




2 comments:

ajasu said...

Asu...windu wehhh dgn ko... byk gak EBM yg let go tuh. Tapi i understand the feeling.. happy sebab dpt provide yang fresh kan, even yang frozen terpaksa expired...

Bahiyah Yunus said...

aja...ku pun rindu mu jua...dan mommies kat forum....rasa resah gelisah cam tak jumpa abe seminggu kalau tak dapat baca forum
aja...mu dan mommies lain jadi sifu ku dalam BF ni...thank you

Related Posts with Thumbnails