Tuesday, February 17, 2009

Supermom



Minggu ni papa keje outstation...bukan first time tapi dah selalu sangat dah mama kena tinggal dgn anak-anak bila papa pegi keje jejauh...

Kalau dah biasa buat apa mama story???

Bak kata kengkawan forum mama, sharing is caring maka mama menulis la jugak serba sedikit kat blog tersayang ni pasal situasi mama bila 'ditinggalkan' papa....

Rutin mama :

5.00 pagi bangun tido -> pam susu -> siap2 EBM Farzana utk ke taska -> siap2 beg Fatini dan Farzana utk ke taska dan tadika -> siap2 PISA utk mama bawa ke opis -> kejutkan kakak suruh mandi nak gi skol -> mama siapkan kakak -> mama mandi, siap2, etc -> angkat beg kiri kanan masuk dalam kereta (kurang2 dua trip angkat mengangkat nih)-> angkat adik dan kakak masuk kereta -> 6.30 pagi start perjalanan -> 7.30 pagi sampai tadika kakak -> 7.40 pagi sampai taska adik -> 8.00 pagi punch masuk keje

5.15 petang punch balik keje -> amik adik kat taska -> amik kakak kat tadika -> start perjalanan balik -> tgh jalan berhenti sebab adik meraung nak susu mama -> adik dah kenyang, start balik perjalanan -> kalau rajin stop kat kedai makan order dinner, tapau makan kat umah -> kalau angin malas balik terus masak meggi -> sampai umah dah nak dekat 7.00 mlm angkut pulak semua2 tadi bawak masuk dalam umah -> kemas2 baju busuk adik dan kakak ke dalam w/machine -> rehat2 jap, makan, layan diri, adik dan kakak -> maghrib, isyak -> cuci botol2 susu, aksessori PISA -> kemas2 baju utk adik dan kakak bawak esoknya -> kemas2 umah sikit -> 11.00 mlm tido

Nampak mcm simple kan? Tapi penatnya hanya Allah yg tahu...siap boleh merudum production...contohny EBM hari ni mama dapat 10oz je...biasanya boleh dapat 15oz++

Does all above making me a SUPERMOM????

No comments:

Related Posts with Thumbnails