Sunday, March 15, 2009

Farzana panjat tangga

Tengah mama sibuk-sibuk paksa Fatini makan ubat demam, Farzana pulak sibuk-sibuk kat tangga. Selalunya dia main tepuk-tepuk manja anak tangga tu...maybe best kot dengar bunyi tangga tu kena tepuk. So mama biarkan je Farzana main ikut suka hati dia...janji dia tak nangis and mama boleh fokus kat Fatini.

Tetiba mama dengar Farzana nangis, rupa-rupanya si debab ni dah panjat sampai 4 anak tangga. Berderau mama takut Farzana jatuh tapi dalam hati ada sikit happy sebab Farzana dah developed skill baru. Kelam kabut mama sambut dia turun sebab Farzana ni ada perasaan sedikit gayat untuk step down...kalau stepped up tu laju je dia pegi. Even dapur kitorg yg level rendah sikit je...ala2 buku lali gitu pun dia takut nak turunkan kaki mahu pun tangan. Kalau tergelincir tu memang dia meraung sakan macam sakit sangat2. Alhamdulillah, nampaknya mama tak payah pasang safety gate la camni...

Btw, gambar tak sempat snap sebab tengah berperang dengan kakak. Sooner or later mama akan ambik jugak gambar Farzana dan tangga-tangga kesayangannya...

"Bukan mudah menyusun tangga ke angkasa...oh yeah"

AF7 dah start tapi mama harus la tak dapat nak follow...komitmen kepada family memohon waktu yg lebih dariku....Ya Allah, berikan daku kekuatan dan kesabaran...amin.

No comments:

Related Posts with Thumbnails