Wednesday, March 11, 2009

Japannese Roses Collection

Dalam post yang lepas, mama ada janji nak letakkan gambar-gambar Japannese Roses (JR) yang pernah mama tanam. Bunga JR ni sangat senang dibiakkan dan senang jugak tumbuhnya. Hanya perlu patahkan ranting pastu cucuk ke dalam tanah, insyaAllah akan hidup subur lepas tu. Walau bagaimana pun JR ni perlu kita trim pokoknya dgn patahkan ranting-ranting bunganya apabila ianya sudah terlalu padat. Dengan cara trim ini kita akan dapat mengekalkan pokok JR yg subur dan lebat berbunga.






Tapi kini segalanya tinggal sejarah...yang tinggal hanyalah JR berwarna oren+peach dan jugak yg warna pink macam bunga carnation tu. Pokok-pokok JR yg lain dah mati kering sebab mama tak larat nak jaga since pregnant kan si Farzana.

No comments:

Related Posts with Thumbnails