Friday, April 24, 2009

Hadiah Birthday

Mama will celebrating my birthday on this coming 4th May...hahaha...yang ke-29 tahun you...dah tua kan? Jenjalan hari Ahad minggu lepas, papa belikan mama handphone baru...Nokia 5800 Express Music. So I consider this is my birthday present. Mama memang dah jatuh shenta kat Nokia 5800 ni masa mama dengan papa dating dedua merayap ke Digital Mall kat PJ last 2 week lagi...best siot...ada Wifi dan ianya touch screen phone. Rasa macam pakai i-phone, so mama panggil ini i-phone ciplak. Siap screen dia boleh rotate to potrait or landscape mode...lagi la acik suka....



Satu je yang mama kurang puas hati ialah stereo sound dia tak sedap sangat. Maybe sebab sebelum ni mama pernah pakai Sony Ericson so mama rasa sound Nokia ni kurang menyerlah. My high expectation on the tag "Express Music" tu just sampai separuh jalan jelah but to be frank, it is more way better than Samsung punya sound...believe me...I've using Samsung too.

Built in phone camera pakai Zeiss Lense...sama macam Sony Cybershot tapi gambar dia kurang sharp walaupun ianya 3.2 Megapixels. Untuk ciri yang ini mama lebih suka yang Samsung punya performance. Kalau ambik video lagi la teruk kualitinya, siap gambar kita berkotak-kotak. Lucky for me to have my Nikon D40x as my primary camera so this phone camera hanya utk snap anywhere, anytime when I was without my Nikon. ...relief...

By hook or by crook I have to get used to this handphone because it is the early birthday present from my dearest hubby...love you papa...muahhhh.

No comments:

Related Posts with Thumbnails