Tuesday, May 12, 2009

I finally got my "P" times back

Setelah melahirkan Farzana hampir-hampir setahun yang lalu, akhirnya aku kembali mengharungi period cycle. Memula tu rasa macam kecewa la jugak sebab ingatkan at least dapat la setahun "period free", rupa-rupanya tak sempat. Lagi 20 hari je si debab Farzana tu akan genap berumur 1 tahun. Btw, tempoh "period free" aku tu dah cukup lama sebenarnya dikalangan ibu2 yang menyusukan baby mereka secara exclusive (ku tatau ejaan bahasa melayu... :/ shamed). Dengan kembalinya period cycle bermakna.....ku dah kembali subur dan boleh get pregnant kalau tak ambik proper precaution. Dan yang paling horror is, hormon prolaktin aku juga akan makin menurun...so susu akan mula berkurangan....adeih....Ya Allah, please help me...semoga aku dapat menyusukan Farzana sehingga umur dia 2 tahun...amin.

No comments:

Related Posts with Thumbnails