Tuesday, June 2, 2009

Birthday Nur Farzana - 1st

Pada 30 Mei 2009 hari tu genaplah umur anak dara kecil ku Nur Farzana berumur satu tahun. Ini bermakna perjalanan breastfeeding aku jugak dah mencecah setahun...bangga siot. Paling bangga is bila aku masih mengepam susu badan dgn jayanya untuk bekalan ke nursery hari esoknya serta membuat stok satu ketul setiap hari walapun kuantitinya hanya 3oz. Oklah tu...Farzana pun sekarang hanya minum 2oz maksimum sekali hadap. Baru2 ni dia alami growth spurt selama almost sebulan...Farzana hanya minum 1oz, once a day!!! Sungguh hatiku gundah gulana, risau dia tak dpt khasiat yg secukupnya. Infact, berat badan dia pun dah susut sikit, no more pipi bam bam mcm dulu....huhuhuhu.... Nasib baik la sekarang ni dia dah ok sikit, 2oz per feeding, 3 times per day....alhamdulillah...

Bila aku introduce dia kat org as budak berumur satu tahun, ramai la yang asyik tanya "Dah boleh jalan ke?".....eeeeeee....tensen makcik nak jawab. The truth is Farzana masih belum berjalan, hanya pandai meniti dan sekali sekali berdiri tanpa berpaut. My expectation?? Hohohohohoh...aku tak kisah pun bila dia akan boleh berjalan dan aku takde paksa2 dia training bertatih everyday semata-mata nak bagi dia cepat jalan. Even baby walker pun dah berbulan-bulan aku simpan balik elok2 kat dalam stor. Biarlah dia boleh berjalan apabila dia sendiri dah bersedia....sebagai mama, aku akan bersabar menanti saat2 indah tu. So people out there, jangan cuba2 nak preasure aku tau...I know what is the best for my kids. Perkembangan Farzana masih lagi on the track so tak perlu nak risau tak tentu pasal.

ps: esok nak balik kampung MIL, letih la aku nak jawab soalan cepu emas ni nanti....grrrrgrgrgrr

3 comments:

ajasuakeem said...

happy birthday Farzana....happy birthday to youuuu... happy birthday to youuuu...

Semoga panjang umur, murah rezeki, byk rezeki susu...muahhh...muahhh

Asu you made it.. InsyaAllah boleh teruskan target ko tu..insyaAllah..insyaAllah...

Ina Hashim said...

HAPPY BIRTHDAY TO NUR FARZANA
cepat jek dah setahun,,,
no worries...alysha dulu 1 thn 2 bulan baru ebrjalan tawww

Bahiyah Yunus said...

Thanks aja and kak ina...thanks for the wishes and the supports

Related Posts with Thumbnails