Saturday, July 11, 2009

Manja Diri With Nona@The Body Shop





Aku join aktiviti anjuran majalah Nona ni tengahari tadi...lokasinya di Seventh Heaven, Pavilion KL. Sesi ni tajaan The Body Shop....teruja betul aku nak manja-manja diri ni tapi aku sebenarnya tak tahu pun apa tentatif acara ni, just main join aje. Itu pun kak Yati yang inform aku pasal aktiviti ni.


Acara bermula pukul 1 tghr tapi aku sampai lambat weih...biasa la, dengan anak 2 pastu si Farzana pulak masih demam dan asyik merengek je sepanjang hari...risau jugak nak tinggalkan kat papa dia suruh jagakan sekejap sementara aku dan Fatini bermanja-manja diri kat bilik function tu. Yes guys, you read it right....aku bawak Fatini sekali, dan dia teruja betul nak apply make up bagai masa tu....mama dia...mode geleng kepala.


Memula acara tu diorang ajar camne nak removed make up, means cara yang betul untuk wipes all the dirt, scrub, apply toner dan hydrating mask. Aku memang failed betul bab-bab merias wajah ni, terkial-kial la aku...hehehehe

Lepas dah siap cuci dan apply hydrating mask barulah kitorg apply eye serum pulak untuk reduce black circle kat bawah mata. Haa....sesuai sangatlah untuk aku benda ni, mata aku memang sentiasa je ada black circle. Dah siap tu so kitorg pun pakai la foundation tapi dalam bentuk serbuk tau, oles-oles dengan berus besar tu je...senang je nak pakai dan takde la berminyak atau rasa tebal semacam macam pakai foundation biasa. Pastu pakai lipstik dan lip gloss...siap.



Anyway, semua orang dapat token dari Karangkraf (of course la magazine kan) dan dari The Body Shop we all dapat Moisture White Softening Essence 150ml dan Nature's Minerals Foundation.








ps: redmummy pun ada join tau...kak yati yang invite dia.

No comments:

Related Posts with Thumbnails