Monday, September 14, 2009

Entry untuk Tumitu - CD oh CD

Oh achik Tumitu a.k.a Haza, harap dapat bantu menjawab kemusykilan di dalam batu jemala patik ni ye.
.
Kenapa lapisan dalam CD anakku jadi keronyok cenggitu?? Adakah aku tersalah cara handle CD ke?
.
.
.
.
.
.
.
Sebelum ni aku ada beli CD second handed, one of the CD pun ada defect camni. Memula aku tak perasan pastu bila pakai shape dia tak cantik dan kencing Farzana bocor. So aku pun buat inspection kat bahagian dalamnya, lapisan dalam tu jadi keronyok dan terkoyak...no wonder la boleh bocor.
.
.
CD yang ini pulak aku perasan jugak shape dia dah tak cantik, aku dah syak memang kes yg sama jugak la...sekali dah tengok...aiyoo...memang confirm la....cuma yg ni belum terkoyak so still boleh pakai. Yang aku risau ialah anytime dia boleh koyak la kan....huhuhu...sedih ni.....sayang tau dengan CD-CD yg aku ada ni, nak membelinya dah le mahal.....huhuhuhu....
.
.
Kenapa boleh terjadi macam ni yek??? Musykil ni....

8 comments:

Nieza Ishak said...

Ni PUL layer dah rosak.

kalo tak betul nanti boleh bocor air kencing ...

Asu Bahiyah said...

camne nak buat yek?? kalau rosak dah takleh pakai la kan...huhuhu

Ina Hashim said...

Asu

adussss....mmg PUL dah rosak teruk tu...nampak macam kesan terbakar lak..isk..macam xleh diselamatkan dah

Ira said...

beb..
hang cuci camne? guna air panas kah? detergent? ke dpt2 mmg dh camni??

Asu Bahiyah said...

Ira...cuci tak guna air panas pun, aku guna sabun pencuci lampin bayi tapi brand apa ntah, lupa la. Nanti aku post gambar sabun tu...masa mula-mula dapat tu okay je...

Asu Bahiyah said...

Kak ina....itu yg sedih sgt nih...sob,sob

haza said...

wah asu... ngape bulih jadik sebegini?Biasanya kes macam ni kalo basuh guna air panas.

Ira said...

mungkin satu lg jemur di hari yg sgt panas.. haihh.. x penah terjadi la plak kes2 camni.. tp ada satu jenis cd tu.. hmm Q baby kot.. mmg cengginilah jadinya bila dh pakai lama.. tp bandingkan dgn regenya la.. hehe..

Related Posts with Thumbnails