Sunday, September 13, 2009

Our shop and eat trip

Last Sunday kami satu family pergi jalan-jalan ke KLCC, Isetan actually untuk mencari baju raya bebudak nak dua orang ni. Hence Sogo ada buat sales hari berkenaan jugak so kitorg taknak la bersesak-sesak kat sana, that's why kitorg melencong ke KLCC. As expected tak ramai sangat org kat KLCC walapun it was megasales time dan weekend day.
.
.Since Farzana was born, ini kali kedua kitorg bawak dia ke KLCC dan sekarang dia dah pandai tgk view so dia sangat exicted memandang KLCC nan tinggi itu. Riuh mulutnya menegur KLCC, menjerit-jerit. Owh, Farzana belum pandai bercakap, hanya boleh menyebut mama, ish (fish), tat (cat) dan papa (word papa memang sentiasa di bibir dia je...jeless mama).
.
.
.
.
.
.
.
.
Malam harinya kami sekeluarga berbuka puasa di "restoran kapal" di Kampung Baru. Mesti ramai yang tahu restoran yg menghidangkan western food yg ada kapal/bot kat tengah-tengahnya ni....namanya ialah Chop N Steak. The food memang marvelous tapi achik dah tak suka sangat dengan suasana restorannya...dah tak cozy macam dedulu dan agak gelap sikit. Aksessori yg unik kat restorannya pun dah kurang dan tak well maintained.
.
Chicken chop papa, terpaksa order yang baru sebab yg sebelum ni telah di ngap oleh.....
.
Encik tucen itam....
.
Ceritanya cenggini, kitorg pegi reserved seats dan order dulu kat Chop N Steak ni pastu kitorg pun pegilah shopping kat KLCC. By the time kitorg sampai tengok-tengok chicken chop ni dah kat atas meja, tengah di mamah oleh the black cat...hangin wei....nasib baik time tu awal lagi so sempat la diorg gantikan yg baru sebelum azan maghrib. Kalau la lambat sampai chicken chop tu mau ada yg rerasa macam nak chop kepala org...hehehehe...Kucing itam ni pulak asyik la berlegar-legar kat area kitorg je, dah sedap makan chicken chop tadi le tu...ingat ko boleh dapat makan lagi??? Sori le beb....syiohh jejauh.
.
Aku rasa lepas ni mesti diorang buang kucing tu....rugi chicken chop diorg satu set....hehehehe
.
.
The drink...aku order fresh orange dan en. hubby order air assam boi.
.
.
Waiting for azan
.
.
Mama with Farzana...she's eating fries, the chicken chop's companion.
.
.
My food lambat sampai that nite, luckily aku ni memang tahap kesabaran agak tinggi so it's okay with me just makan kurma and minum air while waiting. Aku order black pepper steak...I likeee.....nyum-nyum.
.
.
KL Tower view from the restaurant
.
.
KL Tower nite view

No comments:

Related Posts with Thumbnails