Thursday, September 17, 2009

Ter'shopping" @ The Body Shop

Hari Selasa officemate (Kak Yati) aku tengah blog hopping...satu kali aku terpandang satu blog tu story pasal dia beli Mini Brush Kit dari The Body Shop. Since brush eyeshadow aku pun dah punah/reput dan aku memerlukan brush untuk powder foundation aku so aku pun gedik-gedik ajak officemate aku tu ke The Body Shop.

So...off we go, cilok sekejap dari opis...ngulor je kerojenye...hehehehe. Kak Yati yg jadi penunjuk arah...opss...aku tumpang kereta dia jugak sebab hari ni aku hicthin' ride my beloved hubby. Kereta aku tersadai dek mati roadtax dan insurance....weih....time nak raya ni pulak dah sampai ajal ko....mana aku nak korek duit??? Kitorang ke The Body Shop kat Bangsar Shopping Center, teringat pulak aku dengan kes Canny Ong...korang ingat tak? Kat sinilah dia kena kidnap sekali dengan kereta Tiara dia oleh penyelenggara kapal terbang tu...apa ntah nama mamat tu...Najib ke?? Lupa pulak aku....anyway BSC punya parking lot sekarang dah cerah terang dek lampu-lampu yg banyak terpasang....rasa selamat sikit.

Back to the topic....pencarian brush berakhir dengan habuan sampingan. Bukan namanya pompuan la kalau tak berminat nak belek-belek make up kan....hatta aku tak pandai sgt make up pun tapi achik suka belek-belek. Last-last ter"shopping" sekali benda lain....hihihihi...laki aku tak tau nih....
.
.
Ini benda yang aku aimed...Mini Brush Kit...RM79.90.
.
.
Ini pulak benda yg aku ter"shopping"...Lips and cheek stain....RM39.90. Boleh pakai sebagai lipstick dan blusher....jimat kos makcik, takyah beli asing-asing. Dah titik 2,3 kat tulang pipi pastu oles-oles la dgn brush yg baru beli ni....haaa.....siap....
.
.
Selain dari benda ni, achik ada jugak ngidam yg lain....lipstik special edition ni....best tau...achik dah try, ringan je bibir, tak terasa pakai lipstick pun...packaging pun lawo...harga RM59.90
.
.
.
Tapi next time la aku beli yg ni pulak ye...takut hover budget nan ciput itew....hehehe...

No comments:

Related Posts with Thumbnails