Tuesday, September 1, 2009

Ulang Tahun Yang ke-60

Siapa yang dah berumur 60 tahun ni???

Bukan aku la....tapi company kesayangan aku, tempat aku suami isteri mencari rezeki. Aku memang sayang sangat dengan company aku ni, memang fanatik sebab kat sini la aku dapat rezeki untuk membesarkan anak-anak. Harapan aku, rezeki yang halal ini akan menghasilkan anak-anak yg soleh (kot2 la nanti dapat anak lelaki) dan solehah.

Hari ini 1 September 2009, genaplah ulangtahun penubuhan TNB yang ke-60. Kalau manusia berumur 60 tahun tu dah kira senja, dah sibukkan diri dengan amal ibadat je, dah dengar jugak pepatah "rumah kata pergi, kubur kata mari" kalau si senja ni berkelakuan mcm org muda belia. Tapi aku harap TNB tidaklah menjadi senja, tidak jua dipanggil ke kubur. Kalau TNB berkubur maknanya aku dan suami kena kembali mengepil fail sijil-sijil sambil ke hulu ke hilir menghadiri interview cari kerja lain. Tak dapat aku bayangkan kalau situasi itu berlaku...oh, tidakkkkk....
Aku berdoa dengan bertambahnya usia TNB kepada 60 tahun maka ianya semakin kukuh, utuh dan matang. Semoga TNB semakin maju....GO ELECTRIC!!

1 comment:

Ira said...

hehe.. we've got the power!

Related Posts with Thumbnails