Friday, November 6, 2009

Ada mamat bodoh piang...gggrrrr

Aku dan beberapa ahli kat opis ni kerja dalam standby....means apabila ada planned job, kitorang akan stay back atau boleh datang anytime yang diperlukan. We have been practise this since October 2009, sebelum tu aku on standby jugak but boleh dipanggil bila ada major breakdown.

As my beloved company turned 60 this year, my unit pun nak moving foward la dengan buat structure baru....supaya kerja-kerja kat opis ni lebih well organised. That's why wujudnya team yg akan standby for planned job, we all proses semua planned job untuk unit aku ni. The rest of staff will take care of breakdown and daily operational routine.

Yang buat aku hangin today ialah ada sorang mamat ni, dah sibuk-sibuk takde orang nak keje malam Sabtu ni sebab ramai ahli unit kitorg ni from N9 dan Kelantan. Since malam tu ada game yg once in the blue moon for diorg  so pakat-pakat la nak pegi Stadium Bukit Jalil nak tengok bola. Dengan selambanya mamat ni suggest suruh call budak standby untuk cover diorang keje malam tu....what the hell???

Korang suka-suka nak ronggeng kat sana nak suruh pulak kitorg datang cover korang....bolayan la....bukan keje aku pun. So aku bengang dengan dia dan siap sound la yg aku standby untuk planned job, bukan cover orang operation. Tak sedar lagi yg selamanya aku berkorban time lunch hour hari Jumaat semata-mata nak bagi diorang pegi solat Jumaat tu....lagi nak menggunakan orang lain untuk kepentingan peribadi. Aku sangat hangin nak mampus dengan mamat tu...aku bukanlah nak berkira sangat, kalau ada hal emergency tu maybe aku boleh pertimbangkan lagi...ini nak pegi bersuka ria pulak tu, padahal boleh je korang tengok game tu kat TV, siap ada plasma tv lagi kat opis aku ni...pueh hati nengok.

So memang aku bertekak habis-habisan tadi, bagi aku si jantan-jantan ni kalau kita diam dan main ikut keadaan je memang akan pijak kepala kita si kaum hawa ni. Masa aku keje syift dulu pun aku cover keje sorang-sorang time diorang keluar makan, siap borak lagi sejam dua kat sana, dah kenyang perut baru nak balik. Sungguh kurang ajar kan??

1 comment:

Ira said...

serious mmg nak kene lempang itu org..

Related Posts with Thumbnails