Tuesday, November 10, 2009

Kisah belangkas, anjing dan kucing

Sebenarnya aku nak story pasal budak nan berdua ni...si Farzana sekarang dah setahun 5 bulan so akalnya dah makin bertambah. Dah pandai menyuarakan kehendaknya....nak yg itu...taknak yg ini....pening kepala papa dan mama melayan kerenah Farzana ni.

Hobi dia yg paling utama ialah shopping kat peti sejuk....bila kita bukak aje peti sejuk mesti si kecik ni meluru sama pastu tercegat depan peti sejuk tu sambil tengok isi dalam....kot-kot ada yg menarik perhatian. Selalunya dia akan ambil vitagen atau air kotak, tapi kalau ada buah anggur atau rambutan (selalunya aku akan kupas kulit, simpan dalam bekas dah letak dalam peti sejuk) dia akan ambil satu persatu. Dah habis makan dia akan merengek lagi minta dibukakan peti sejuk untuknya.

Kalau waktu bermain, budak-budak berdua ni kadang-kadang boleh menjadi sahabat yg baik. Macam belangkas, ke sana-sini berdua. Main sorok-sorok, masak-masak, malah main doktor-doktor pun ada. Entah macam mana si Farzana ni faham macam mana cara nak main permainan tu semua. Malah Farzana sibuk ikut mewarna buku dengan kakak dia, Fatini.

Tapi itu semasa anginnya tengah baik, boleh je berkawan baik dengan Fatini. Kalau dah sampai time berhasad dengki dengan kakak, abis semua yg kakak pegang akan dia mahu. Menjerit-jerit minta kita ambilkan untuk dia, bingit telinga tau...

Hai la Farzana, dah panjang akal budak ni sebenarnya. Nampak je genit dan innocent tapi bila dah sampai angin kus-kus, terbalik mama dibuatnya.... mode: geleng kepala.

1 comment:

Nieza Ishak said...

hahahah ASU,

zulaikha punya hasad dengki boleh tahan gak .. main rampas ekut suker hati dia jerk ...

feningggg gak nak melayan

Related Posts with Thumbnails