Tuesday, November 24, 2009

Pasar malam

Last Friday's night we went to a pasar malam, situated near to our home sweet home. Actually dah berbulan-bulan kitorang tak datang sini sebab tak banyak malay's stall yg jual food, kalau nak beli fresh vegies, fishes and fruit ada la banyak choices.

What I like most kat sini adalah laksa utara yg dijual oleh seorang makcik ni, from utara jugak i guess coz she speak kedah language....her laksa makes me misses my hometown, sedap...tapi still takleh chalange the one sold at my hometown of course. But that night aku sedih la sebab memang teringin sangat nak makan laksa dia tapi dah habis le pulok....

Well...my hubby ada belikan laksa utara from somewhere near Uniten tapi still tak memuaskan hati aku....

"oh makcik, apa ubat sudah taruk dalam....bikin aku termimpikan laksamu itu....."

Next week aku still takleh pergi cari laksa dia sebab masa tu Hari Raya Aidiladha...kitorang cuti-cuti Malaysia kat umah MIL. Nampaknya bulan Disember la baru boleh try my luck again....



Gambar tu ihsan Encik Google yek...slurppp....

2 comments:

Ina Hashim said...

lamaaanya x masak laksa nih

Asu Bahiyah said...

kalau akak masak...mintak sikit....huhuhu

Related Posts with Thumbnails