Thursday, January 21, 2010

Achik suka tengok drama bersiri

Korang ada tengok tak cerita CSI? Tak kira la CSI Las Vegas ke, CSI Miami atau CSI New York.









Achik memang suka ya amat....since pertama kali dia tayang kat Astro dan available kat Malaysia. Dulu sampai termimpi-mimpi achik kat si Grisom tu (walau pun dia tak handsome).

Hubby aku akan cuba ubah channel lain kalau dia accidently terbuka AXN dan time tu ada cerita CSI....kes dengki kat aku la tu....takut aku asyik melonggok kat depan TV....hehehhehe. Kadang-kadang aku akan balas dendam tengok CSI tiga beradik ni masa hari Ahad, masa tu kan dia tunjuk back-to-back....muntah la hubby aku time tu....padan muko...hihihihi. Tapi aku counter back la dengan bagi dia layan bola dan badminton bila ada game yang menarik. Sayang laki....camtu la.....huahuahua.....

Kadang-kadang kalau aku ter'missed' salah satu episod, aku akan baca sinopsis episod tu kat internet....cuma nak tengok the whole episod dari internet je aku blom jumpa macam mana. Kat you tube hanya ada sedutan sikit-sikit je.... Nak download guna Torent macam malas je sebab cerita tu ada tayang kat TV. Pastu kalau duk tengok cerita tu satu season non stop pun boring jugak, kalau kat TV tu ada le jugak commercial break...takde la boring sgt. Haish....kalau la Astro ada buat interactive TV macam Media Prima kan ke best....

Dulu aku pernah layan cerita Prison Break yang sedut dari Torent, nak muntah hijau aku dibuatnya sebab nak kena habihkan satu season sekali tengok....lama tu....last-last aku tengok sampai season ke-2 je....yang lelain sampai sekarang aku blom bukak, dah muak agaknya....asyik-asyik tengok penjara pastu planned nak lari. Dah dapat lari kena tangkap balik pulak dah....masuk balik penjara...

Satu lagi cerita yang aku suka adalah The Nanny kat Hallmark....cerita ni dah lama tapi aku suka lawak-lawak dia, memang boleh improve English aku tau sebab kebanyakan lawak dia pasal English term dan sound, bunyi sama tapi maksudnya berbeza....pernah cuba search kat Youtube tapi tak jumpa le pulok.



Cerita House Md. pun best...yang pasal doktor tempang tu, suka buat eksperimen kat pesakit dia untuk dianogsis penyakit diorang. Dia ni ego pastu ada hangin sana-sini tapi bijak. Dari cerita tu aku dapati mat saleh ni banyak dapat penyakit pelik-pelik. Kena gigit tungau pun boleh masuk hospital pakar...apa daaaa....hihihihi... Tapi cerita ni takdelah boring macam ER ke....ER tu agak serius bagi aku. Satu lagi cerita doktor yang aku suka ialah Doc Martin kat Hallmark.....best....dia ni doktor tapi takut tengok darah....hehehehe...apa kes??





Aku rasa ini jelah kot series yang aku selalu tengok, yang lelain macam Friends, Desperate Housewives atau Merlin aku tak layan sangat sebab tak thrilled macam CSI dan House Md.....berdebar nak tahu apa ending setiap kes tu.....

Korang suka tengok cerita apa????

No comments:

Related Posts with Thumbnails