Monday, January 4, 2010

Al-Fatihah buat Ayahanda Tercinta

Pada 2 Januari 2010 jam 8.30 malam, ayahandaku tercinta Haji Yunus telah kembali ke rahmatullah setelah jatuh pengsan di rumah.

Kejadian berlaku terlalu pantas, beliau keluar dari toilet dan meminta kakak aku tolong papahkannya ke katil, tiba-tiba dia rebah dan terus menghadapi sakaratul maut. Pada ketika itu hanya kakakku seorang yg berada di sampingnya. Amat mengejutkan kami semua kerana pada siang harinya beliau masih mampu untuk bermotosikal untuk ke kedai, dan pada malam hari dia rebah dan ajalnya sampai.

Dah tak mampu aku nak coretkan dengan  sempurna di sini, terkejut dan sedih masih menyelubungi.

Jenazah telah selamat disemadikan pada petang semalam (3 Januari 2010), semoga rohnya tersenyum melihat keranda yg membawa jasad beliau di usung sendiri oleh cucu-cucu lelakinya....alhamdulillah mereka sangat-sangat membantu menyambut jasad turun ke liang lahat dan sehingga selesai upacara pengkebumian.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh ayah...AL-FATIHAH

6 comments:

Ira said...

al-fatihah utk ayahanda asu.. moga ruhnya ditempatkan bersama orang2 yg beriman & beramal soleh.. takziah dr kami sekeluarga..

Emrull Iqbarullah said...

Takziah Bahiyah. Semoha ayahanda ditempatkan dikalangan orang-orang yg soleh.

ummi said...

takziah...

Asu Bahiyah said...

Terima kasih semua....air mata ni bergenang setiap kali teringat perbualan telefon terakhir dengannya hari Khamis yang lalu. Tak sangka rupanya itu kali yg terakhir...

neeza said...

takziah Asu. take care ok.

sy dah tukar ke luvtale.blogspot.com, in case awak cari my blog url.

an324

lov-note said...

sedeyhnyer.. tringat arwah nenek dlu.. T_T

Related Posts with Thumbnails