Wednesday, January 13, 2010

Bercuti di Cameron Highland

Ini cerita lama tau, baru sekarang aku nak buat entry. Actually kami sekeluarga kecik ni pegi bercuti di Cameron Highland masa musim perayaan Aidilfitri 2009 yang lepas, 25 September 2009 to be exact. Kitorang ajak semua family sebelah aku untuk join sekali tapi diorang tak dapat commit, memasing ada hal. Hanya kitorang berempat beranak jelah yang pegi, we all dapat rumah peranginan company aku for two nights tapi kitorang stayed for one night je. Boring lah takde orang lain, balik-balik aku tgk muka hubby dgn anak-anak pastu diorang tgk muka aku pulak....hihihhi....


Jalan jammed masa kat Plus Highway.


Rupa-rupanya inilah penyebabnya....


Fatini asyiklah bertanya sepanjang jalan...."Bila kita nak sampai??"



Finally sampai jugak tapi hari dah lewat petang. Kitorang tak pegi pun BOH Plantation sebab dah pernah pergi previously.



En.Hubby singgah beli jagung bakar kat Kea Farm...lemak manis rasa jagung kat sini.



Sign board di lorong nak masuk ke Banglo TNB Kilat 1.



Tadaa....cantik kan design rumah ni, memang betul-betul gaya English.



View banglo dari main gate.




View banglo dari halaman depan, siap ada slide, see saw dan swing lagi tapi gambar lupa nak ambik.



Living hall.



Meja makan...perabot kat banglo ni takde la mewah sangat macam Banglo TNB Sharples dan Othmaniah...almaklumlah banglo ini untuk non-exec....



Master bedroom....abaikan seluar dan baju tu ye...hihihi. Ada wardrobe, meja solek dan baby cot.



Toilet kat master bedroom.



2nd bedroom, consist of 3 single bed dan 1 baby cot. Better than kat banglo Othmaniah, ada satu je baby cot pastu siap patah lagi kayu kandang tu.



3rd bedroom, ada satu queen bed dan satu baby cot. All rooms are with attached bathroom/toilet.



Kitchen....ada fridge, gas stove, washing machine, kettle, microwave dan rice cooker.



Farzana posing kat depan banglo.


Another killer posed from Farzana....missed you baby....muahhhh.

Story pasal jalan-jalan akan aku buat entry lain....daaa.....

4 comments:

Ina Hashim said...

wahhh...bestnya banglo tnb kat CH eh?besar...siap ada washing machine lagik..

Asu Bahiyah said...

kak ina...dulu siap ada dryer lagi tapi sekarang dah takde, maybe maintenance dia tinggi kot. Dryer kan senang rosak....

Anonymous said...

salam, tumpang tnye, cm mane nk booking rumah tnb nie????

Asu Bahiyah said...

Anonymous said...
salam, tumpang tnye, cm mane nk booking rumah tnb nie????

June 9, 2011 10:16 PM

**********************************

Dear Anonymous,

Boleh booking dari laman web livewire di bawah tab "Services" ---> Book a bungalow

Related Posts with Thumbnails