Tuesday, January 26, 2010

Bercuti di....kampung...lalalala

Minggu ni dari hari Isnin sampai hari Khamis aku bercuti rehat....balik ke kampung halaman di Kedah kerana En.Suami ada kerja di Butterworth. Alang-alang dari kampung aku ke Butterworth tu cuma makan masa perjalanan 45 minit sahaja so dia stay kat umah bonda la.....aku pun suka sebab dapat berkepit kat bawah ketiak bonda, gosip apa-apa yang patut sesambil melayan ana-anak berkejaran kat halaman umah atau membelai si Maxi, arnab kesayangan anak buah aku...Fisol.

Bulan depan pulak aku cuti lagi...hehehehe....gilo ko apo asyik cuti jek memanjang..muakakaka.
5 dan 8hb Feb aku amik cuti sebab nak pegi jenjalan lagi...kali ni ke Kuching pulak.....yahoooo.... Benda ni dah plan lama dah, tak sabar rasanya nak pegi. Sebenarnya ini hadiah birthday aku untuk En.Suami....spesel tu....birthday aku nanti entah dia ingat ke tidak...huhuhuhu...selalunya dah lajak satu hari baru teringat....aku dah lali dah pun.....

Sunyi jugak rumah ni sejak ayahanda dah takde ni, bonda akan tinggal keseorangan bila cucunya Fisol ke sekolah atau ke aktiviti kokurikulum. So hari-hari bonda akan call anak-anaknya bercerita itu dan ini....maknanya setiap minggu at least satu kali mesti akan dapat call dari bonda. Kasihan dia....nak ajak dia tinggal bersama dia taknak, "siapa nak jaga umah?" alasannya... tapi aku tahu, sebenarnya dia tak betah tinggal di bandar, sementelah anak-anak pulak pergi bekerja di siang hari.

Ohohohooo....korang perasan tak aku dah mula pakai ayat bunga-bunga? Kehkehkeh...inilah bahananya bila dah terjebak dalam dunia novel ni. Aku dah khatam baca novel "Surat Ungu Untuk Nuha"...best. Aku memulanya target nak baca "Jaja & Din" dulu tapi starting dia agak slow so terkial-kial jugak nak masuk gear satu. Bila aku baca je muka surat pertama "Surat Ungu Untuk Nuha" ni aku terus jatuh hati.....memang best walau pun aku dah boleh agak apa ending cerita ni....mestilah Si Nuha dan Alang Rebus Tak Empuk akan bersatu akhirnya.....tapi cara garapajn dan jalan ceritanya membuatkan setiap bab sangat menarik, penuh dengan cerita usikan nakal Nuha dan Alang. Pendek kata memang tidak menjemukan....

Menyesal aku terlupa nak bawak balik "Jaja & Din" bersama ke rumah bonda, kalau tidak dapat jugak membunuh masa senggang dengan berbual bersama 'Jaja&Din" pulak.

Okaylah....sayonara...

No comments:

Related Posts with Thumbnails