Monday, January 11, 2010

My tummy goes rumbly...hehehe...

Last week kitorang kat kampung which kitorang balik sebab ayahanda yang meninggal dunia...Al-Fatihah, so a few malam after tu mesti la ada tahlil kan so we all stayed...with all my adik beradik dan anak-beranak diorang.

Rumah sangatlah pecah bagai tongkang karam, laksana nak menyambut hari raya pun ada...riuh rendah dan huru hara di sini sana. Paling kecoh is masa mandi...ada 3 toilet kat rumah tu so cucu lelaki (cucu yg masih kecik la...teenager takdolah nak join cenggini) mandi ramai-ramai satu toilet dan cucu perempuan pulak satu toilet lagi. Nak dijadikan cerita one night tu (senja actually) diorang ni buatlah rutin mandi-manda berjemaah ni...so air mandi tu dah melimpah keluar pintu toilet dan membanjiri lantai bilik tidur. Masa tu mak aku tengah melipat baju yang baru di angkat dari jemuran, air limpahan tu dah mengalir ke arah baju-baju tu....

Astaga....menjerit la mak aku, takut baju tu basah semuanya. Aku pun terus bangun dari mengulit Farzana kat katil dan bergegas nak menolong mak aku alihkan baju-baju tu....tak nak terkena air.....

Satu kali nangka busuk sudah jatuh la....aku tergelincir dek lantai yg licin digenangi air tu.....aiyoo....

Risau betul kitorang time tu, takut kandungan aku jadi apa-apa la kan....jatuh bedebab cenggitu....tapi aku observed dulu condition, ada bleeding or sesakit kat memana....alhamdulillah takde...

Balik ke KL baru aku ke klinik dekat umah untuk check condition kandungan aku, nak monitor baby bergerak atau tak masih belum rasa lagi....

So doktor pun scan sana-sini dah cakap uri okay, still attached dan kepala baby pun okay, takde injury. Jantung baby pun nampak ada heart beat. Alhamdulillah sesangat....lega perasaan gundah gulana aku....

And....my pregnancy was already 15 weeks.....hahahaha....no wonder la kenapa suddenly perut aku macam Winnie the Pooh, dah takleh cover dah....hehehehe.....

Gender??? Blom maa.....S.A.B.A.R

No comments:

Related Posts with Thumbnails