Thursday, February 11, 2010

Fata Hotel, Kuching Sarawak

Last week kitorang 4 beranak (me, my hubby, Fatini and Farzana) pergi bercuti-cuti Malaysia ke Kuching Sarawak. Kitorang bertolak dari LCCT KL pada hari Khamis 4 Feb 2010 pukul 7.45 malam (lebih kurang la sebab AA kan terkenal dgn flight delayed nya...), sampai di Kuching International Airport around 10.00pm. Masa sampai tu just tapau McD dan ambil cab terus ke hotel. The cab rate was RM26 and we do check in at a budget hotel called Fata Hotel.

Fata Hotel ni ada 2 shoplot, satu tu equiped with lift dan yg satu lagi tu takde lift. Hotel di shoplot yang ada lift tu hanya ada bilik 1 double bed atau 2 single bed. Disebabkan kitorang datang berempat so aku dah booked bilik with 3 single bed, RM88++ per night. Ketiga-tiga single bed ni boleh dirapatkan so takde hal la untuk anak-anak aku tido, tak la risau diorang jatuh ke, hapa ke.... Bathroom ada hot and cold shower, towel dan bath soap provided tapi takde la shampoo dan conditioner macam hotel yg hebat-hebat tu...dah namanya hotel budget kan. Biliknya agak luas la....sesuai untuk anak-anak aku yang agak lasak ni. Ada local TV program and also Dinasty channel from Astro, wardrobe dan meja solek serta a set of PVC sofa dan coffee table. Fridge takde ye kengkawan so sesapa yang nak pump and store EBM memang tak sesuai stay kat sini. Since aku dah tak pumping, hanya direct feed je Farzana so it is okay with me...lagi pun bilik ni hanya untuk tido malam hari je, waktu siang dah pegi jalan-jalan the whole day. Aku saja pilih budget hotel sebab takut sesangat budget burst...mana nak shopping lagi, nak sewa kereta lagi...makan and jalan-jalan (entrance fee kena include jugak) so aku fikir takyah la nak duk hotel memahal kan...distance Fata Hotel ni pun dekat je dengan Kuching Waterfront tu...within walking distance, lebih kurang 10 minit je kalau jalan pun....dari hotel actually dah boleh nampak Waterfront tu.

As this entry aku dedicated nak cerita pasal Fata Hotel je so cerita pasal tempat-tempat lain korang tunggu next entry ye...gambar bilik tu aku upload kemudian sebab masih kat dalam kamera (dah upload dah... hehehe) plus aku akan letak jugak contact info untuk hotel ni, kot-kot ada yg berminat sebab hotel ni takde official website.







Fata Hotel
5-6, Jalan Mc Dougall
Kuching Sarawak
Tel: 082-248111
Fax: 082-428987

See ya....

No comments:

Related Posts with Thumbnails