Thursday, February 18, 2010

Makan @ Tupai-tupai

Tengahari tadi we (me, hubby and a few of my officemate) had a lunch at Restoran Tupai-Tupai. I always heard people claiming that this is a tempat makan yang wajib to try. Aku memang selalu jalan-jalan cari makan area situ because ianya satu jalan menuju ke Ikan Bakar Jalan Bellamy (a.k.a Ikan Bakar Belakang Istana) tapi tak pernah nak singgah Tupai-Tupai. So this time kitorang nekad nak try makan kat situ....Tupai-Tupai here we come....

Sesampai je kat situ mak aiii....crowded dek people tengah mamam kat main sitting area tu, so we took our food dan beralih ke satu pondok called "Miang Miang Keladi"...hehehehe.... Nasib baik kat sini line clear je...orang tak suka duduk sini maybe sebab jauh dari food kot.... For us yang makan nasik campur ni okay la...sekali ambik penuh sepinggan pastu terus duduk mamam. Kalau for those yang makan buffet tu memang suffered a bit la nak hangkut food 2,3 kali ulang alik.

The food was marvelous...nyumm,nyum....achik makan sampai licin pinggan, nasib baik tak jilat siku. Cuma yang failed adalah airnya...aku ngan hubby order Teh Ais and it tasted like air kosong with a lil bit of sugar and milk....sangat ceroi kata orang Kedah....Kalau lah bukan sebab food nya sodap...tak hingin den nak repeat datang kek situ lagi dah. Overall aku bagi 4 bintang untuk tempat ni sebab food sedap plus harganya pun berpatutan, kitorang makan berlima with the price of RM59++...okaylah tu kan.

But I was a litle bit frustated sebab I've heard that this place called as Tupai-Tupai sebab ada banyak tupai berkeliaran kat area tu....during our one hour visit tadi nan ado sekor pun tupai yang eden nampak...camno tu??? Dah pupus agaknya....????

P/s: Gambar takde sebab sebuk melantak...hihihihi

3 comments:

Ina Hashim said...

Best eh tempat tu?akak dulu pun selalu gak g makan belakang istana tu tp takde lak nyinggah kat tupai2 tu...btw, meh borong CD COOLABABY murah2 kat estore akak http://mushymushyestore.blogspot.com

Asu Bahiyah said...

Kak Ina...sedap lauk-pauk dia...try la singgah kak...

Dah tengok promo CD akak tu, kena tengok kelulusan dari menteri kewangan dulu la kak...hal-hal budget ni en.hubby yg uruskan.

http://investandtravel.blogspot.com said...

Pernah datang masa bujang dulu. Ingatkan restoran cina ada jual tupai goreng or sup tupai. Tapi bila sampai Melayu punya rupanya.

Yg paling ingat makan dengan kenalan yang pernah masuk medik TV. Beberapa bulan lepas tue dia pun meninggal dunia.

Related Posts with Thumbnails