Wednesday, March 10, 2010

24 weeks of pregnancy...

Minggu ni pregnancy aku dah masuk ke minggu 24@6 bulan...fuhh...another 3 months to go before the baby pops out. Apa yang aku rasa???? Berdebar jugak sebab aku still belum tahu jantina baby ni...next week I'm having another check up dan doktor akan try scan to see the gender. Aku tak suka la surprise2 takmo tahu gender baby tu, achik tak tahan...mesti nak jugak tahu. Camne la dengan orang-orang yang boleh kawal diri untuk taknak tahu gender baby diorang tu??? Hebat betul...

By 24 weeks...

1) I still have my morning sickness once in a blue moon, seminggu tu dalam sekali dua mesti ada...lama jugak morning sickness kali ni...

2) My tummy grew bigger faster than my previous pregnancy. Masa pregnant kan Fatini dan Farzana, 6 bulan ni perut baru nampak sikit je....aku still boleh pakai jeans yg loose. Tapi pregnant kali ni perut aku dah macam 8 bulan je...by the time my real 8 bulan tu datang agaknya besar mana la tummy aku ni.

3) Aku sangat suka makan buah-buah masam. Masa previous pregnancies aku memang dah tak sentuh dan buah mangga bila masuk 3/4 bulan, tengok je pun dah tak lalu. Tapi kali ni lama le pulak aku suka makan masam-masam ni....tapi jeruk dan asam masin memang tolak tepi la....tak boleh masuk tekak langsung. My daily fruit adalah green apple sebab masam...cicah dengan garam....fuhhh....sodap.

4) Aku memang sukakan coklat since sebelum pregnant tapi bila dah pregnant ni bertambah la sukanya achik. Apa jenis coklat semua aku belasah...my current favourite are Tudor Gold Milk Chocolate. Droolsss....

5) Quantity intake nasi aku dah semakin kurang, pinggan pun dah half full...kalau dulu selalu nampak half empty so asyik la top up sampai  full...hehehehe

6) I hate chicken....sangat jarang la aku amik ayam sebagai lauk...kalau dah takde choice baru le aku makan. Even kalau di goreng sekali dengan mee pun aku akan asingkan. But I do love bird...puyuh goreng...yummy eehhh...

7) Aku tak suka sangat makan Mc D...bankrap la Mc D bila aku tak pegi....heheheh...regular customer sudah lari.....hhuhuhuuuuuuuu. Kalau pegi Mc D pun aku makan bubur nasik je.

8) I'm falling in love with food at kopitiam like roti bakar with kaya and butter dan semestinya di minum dengan kopi ....terutamanya Old Town punya cold white coffee. Sangat nyaman....

9) Aku sangat suka bercuti...even hanya cuti dan duduk rumah je...kena jaga anak sakit dan meragam pun takpe janji aku cuti....hihihi...dasar pemalas.

10) Aku sangattttt suka baca buku (novel, magazine), sudoku solving dan main pc games. Simple games like Spider dan Freecell pun aku layan. Aku cuba kontrol diri supaya tak terlibat dengan games kat facebook....mau mabuk aku nanti asyik nak bercucuk tanam kat Farmville je....hehehehe...

No comments:

Related Posts with Thumbnails