Thursday, April 8, 2010

Mama Jepun

Semalam aku dan anak-anak berkampung di Samba De Futsal di Petaling Jaya, hubby aku dan kawan-kawan main futsal kat situ.

Semasa dalam perjalanan di Jalan 222, ada satu billboard yang besar kat tepi jalan. Farzana dengan riuh mulutnya menegur billboard tu sambil menyebut "Mama...mama...mama..."

Aku pun tanya la kat Farzana..."Mana mama?"

"Tu mama...." sambil jarinya menunjukkan billboard tu.

Aku pun apa lagi....tersengih macam kerang busuk la....

Korang nak tahu billboard apa?? Cuba tengok kat bawah...












Fuyooo...maknanya Farzana kata muka mama macam awek jepun ni la ye....cun nya......hahahaha

Mama sayanggggg Farzana....mmuahhhhhh



Nota kaki: Baru aku perasan yang Jalan 222 ni adalah jalan bernombor yang paling glamer kat Malaysia....MBPJ dah pernah try tukar kepada nama lain tapi still orang pakai nama Jalan 222 jugak, dah well known.

4 comments:

cikwawi said...

farzana bikin mama dia perasan saja.. hihhihi

Asu Bahiyah said...

Itu la pasal....mak buyung ni sengih la sepanjang jalan....hahahha

Secret Drifter said...

compare gambar blog akak dgn signboard tu !!

serupa !!

Asu Bahiyah said...

Iyolah tu SD....meh akak belanja makan

Related Posts with Thumbnails