Friday, May 21, 2010

Bila kakak ke sekolah...

Hari ini hari yang agak aman untuk mama di rumah. Pagi-pagi papa dah kejutkan kakak supaya mandi dan bersiap-siap ke sekolah. Kakak seperti biasa akan berlakon drama air mata bila dia terpaksa ke sekolah tapi mama duduk di rumah je.  Dalam berjujuran air mata tu dia masuk ugak ke dalam kereta...hihihi...kakak ni manja sungguh la....

Tapi kenapa mama kata agak aman? Masih ada yang belum aman ke??

Ye...bukan ke si kakak kecik ni masih bertempek dengan mama di rumah makanya tidaklah 100% aman. Telinga memanglah tak bingit lagi dengar jeritan dan gaduhan kedu-dua beradik tu tapi bingit bila si kecik ni asyik nak berkepit 24 jam, pantang lepa mula la merengek nak menyusu. Dia dah pandai korek-korek nak buka sendiri punca susu segar dia ni....ish,ish,ish. Pastu dah pandai merajuk bila tak dapat apa yang dia nak...dah bertambah akal dia. Selalu akan cium baby (perut mama) bila dapat peluang. "Sayam..." katanya, maksudnya sayang la tu...

Entah macam mana la agak lagi beberapa hari ni, bila dia dah jadi kakak. Harap-harap dia okay...tak cemburukan adiknya kelak.

Btw, aku tak sure adakah colostrum dah terhasil. Aku tengok Farzana menyusu macam biasa je....lagi kerap ada la....maybe dah ada colostrum kot dan rasanya sedap agaknya sebab tu dia asyik nak menyusu je. Niat di hati nak ke Lunatots Armcorp Mall sembang-sembang dengan achik Sue pasal breastfeed while pregnant ni tapi tak berkesempatan la nampaknya...aku dah tak larat dah...tengah tunggu hari kata orang-orang tua....

Okaylah, nak pegi layan kakak kecik tengok Upin&Ipin...terpaksalah mama ambik alih tugas kakak nampaknya.....

No comments:

Related Posts with Thumbnails