Friday, May 7, 2010

Kenapa Senyap Aje???

Dah lama tak update blog kan? Sebenarnya aku ada problem dengan connection internet kat opis aku ni...biasa la asyik blocked sana-sini lastly jadi biol semuanya. Laptop ni pulak bila hari bekerja aku memang tinggalkan kat opis je...tak kuasa aku nak bawak back and forth. Hari Jumaat macam hari ni baru la aku akan packed dan angkut balik umah. Itu la sebabnya aku takde update blog....nak baca email yahoo pun tak dapek, mebeng atok you pun ngak bisa....haishh.....

Btw, the problem has been fixed dan aku berjaya la update blog hari ni....

Rerupanya bukan opis aku je yang kena benda camni (assumed as setting internet dan proxy jadi caca-merba), opis kakak aku kat Prot*n pun kena jugak. Aku google kat internet pun rupanya ini worldwide punya problem (sape yg tak kena tu must be very lucky). Previously PC aku jadi frozen around 10 minit bila kita on power supply....pastu baru dia respond macam biasa. Laptop kakak dan abg ipar aku pun sama jugak....lama dia hanged pastu baru jalan balik. Camne aku solved problem ni??? Aku cari tools yang boleh fix registry entry, pastu walla....berjaya.... ( Microsoft Fix It could be helpfull but I used another free tool).

Maybe sekarang network sedang kena attack by a new generation of viruses....selalu hang kan PC pastu processor jadi panas dan lama-lama akan melt down. By that time...it's time for you to go shopping...beli je PC baru, yang lama tu memang dah takleh diselamatkan.

Entah-entah manufacturer yang create benda ni supaya sales diorang akan sentiasa mantop...yelah, akan sentiasa ada orang yang akan beli PC/lappy baru kan?

No comments:

Related Posts with Thumbnails