Saturday, May 29, 2010

Pakai tudung

Farzana sejak akhir-akhir ni suka sangat main pakai-pakai tudung. Habis tudung yang ada dia belasah pakai....kadang-kadang dia sembahyang, kadang-kadang berbual sorang-sorang. Yang peliknya boleh pulak dia tahan panas berjam-jam pakai tudung tu.


Aku rasa dia tengah berimaginasi yang dia dah dewasa, pegi sekolah or kerja sebab tu pakai tudung. Dah pakai tudung tu dia akan jalan sana-sini keliling umah.

Dia ni dah pandai menyatakan kehendak dia. Kalau dia nak pakai tudung yang kaler biru, jangan ko bagi tudung kaler lain, kompem dia marah. Dia akan cakap "nanak,nanak,.....ini adik nyer...itu mama nyer/kakak nyer..."

Dah besar dah anak mama ni...esok dia akan sambut birthday dia yang ke-2 tahun...dah completed breastfeeding journey mama selama 2 tahun dengan Farzana. Walau bagaimana pun aku akan still breastfeed dan continue pumping susu untuk dia bila baby baru ni dah lahir nanti....

Kan susu ibu tu banyakkkkk faedahnya......


Haaa....cuba korang tengok ggambar kat bawah ni...

Agak-agak korag la kan, yang mana satu Farzana dan yang mana satu Fatini????
































Yang tudung biru adalah Fatini, tudung kelabu/hitam adalah Farzana

No comments:

Related Posts with Thumbnails