Tuesday, June 8, 2010

Delivering the baby boy Part 1

Hari Jumaat 4 Jun 2010, aku kena pegi SDMC untuk induction. Dah 6 hari lebih dari E.D.D so nak tak nak kena la pegi serah diri.

Malam sebelumnya aku resah gelisah tak dapat tido....walau pun ini merupakan kali ketiga aku kena induce tapi perasaan gerun tu tetap ada. Dah terbayang kat dalam kepala macam mana keadaan aku menahan kesakitan sementara menanti bukaan yang membolehkan baby dilahirkan. Memang sakit kalau kena induce ni, dah 2 kali merasa sebelum ni memang aku menangis tahan kesakitan...tapi aku redha ajelah walau pun terpaksa melalui situasi tersebut sekali lagi.

Malam tu jugak aku dah rasa contraction yang agak kuat tapi takde show. Kekerapan contraction 5 minit sekali tapi aku sabarkan hati menanti esok pagi. Walau macam mana pun aku tetap akan ke hospital jugak kan? Jam 5.30 pagi barulah contraction reda dah aku boleh terlena...jam 6.30 pagi alarm clock dah berbunyi. Aku bangun jugak walau pun masih mengantuk akibat tidak boleh lena semalaman dan bersiap-siap nak ke hospital. Jam 9.00 pagi aku melangkah masuk ke labour room untuk induction.

To be continued....

No comments:

Related Posts with Thumbnails