Tuesday, June 1, 2010

Hari Mendobi

Hari ini punya plan adalah nak mendobi....

Setakat jam 12.30 tghr ni mesin basuh dan berputar 2 kali untuk basuh baju. Ada lagi sekali basuhan untuk CD dan sekali lagi untuk basuh kain buruk/mengelap lantai. Karang kalau terlebih rajin aku nak tukar dan basuh segala cadar dan sarung bantal serta selimut.

Selesai bab mesin basuh, aku plan nak cuci toilet pulak...ala....cuci ala kadar je, takde la nak sental sampai berkilat.

Habis mencuci tiolet aku nak basuh porch pulak....ada kesan berlumut akibat air hujan bertakung beberapa hari yang lepas. Nak pasang tiles lawa-lawa duit pulak kurang....duit simpanan tengah plan untuk benda lain yang lebih utama.

Habis bahagian porch nanti nak kemas kat area dapur pulak, basuh pinggan dalam sinki, lap-lap stove, lap kabinet dapur, susun pinggan mangkuk kemas-kemas kat dalam kabinet....

Itu plan nyer...entah larat ke tidak nak selesaikan semua pun aku tak tau....eden torai la....

Ketara sangat kan nesting mode aku??? Hehehehehe....

2 comments:

Ina Hashim said...

aqah mmg nesting mode tuh...akak dulu, sehari pas mood mencuci datang,esoknya terus berslain..heheh

Asu Bahiyah said...

Bestnya kalau esok asu bersalin...dah tak sabar ni...hihihihi

Related Posts with Thumbnails