Thursday, June 3, 2010

Sakit Lagi???

Perutku ada rasa sedikit sakit....contraction ke eh? Ke aku yang nerbes tak tentu pasal esok nak kena induce? Tadi sesaja call hubby tapi tak terkeluar cerita yang aku ada rasa sakit. Aku takut dia risau pastu kelam kabut nak balik padahal aku blom nak bersalin lagi.

Nak tak nak aku tunggu jelah kalau-kalau makin kerap sakitnya sesambil buat apa yang patut. Dengan si kakak kecik ni ada kat umah, memang tak dapat nak rehat-rehat punyalah. Separuh hari ni saja dia dah pooped 2 kali. Dia ni memang sangat mudah membuang, tak macam si Fatini dulu...beberapa hari sekali baru nak membuang maka haruslah sembelit. Maybe ini berkat Farzana fully breastfeed kot....aktiviti usus takde problem.

Aku perasan yang softfit Medela PISA tu macam boleh masuk je kat FS tapi blom try lagi la. Softfit tu aku simpan dalam bekas dah lama, so bila bukak tadi tengok macam ada titis minyak. Nak kena cuci dulu la baru boleh try fitting dengan FS. Botol-botol susu untuk EBM pun blom bilas lagi, aiseh...banyak lagi rupanya kerja yang belum settle.

Bersalin kali ni aku nak bawak pam sesiap, takut takde bilik yang available lepas bersalin, terpaksa stay kat labour room macam masa bersalin Farzana dulu. Kalau dah duduk kat labour room, baby diorang takkan hantar untuk menyusu sebab takut kena infection dengan kuman-kuman kat situ. So bila time feeding kena pergi sendiri ke nursery untuk breastfeed. Kali ni jugak En.Hubby takkan temankan aku tido kat sana sebab dah ada 2 anak kat umah yang perlu di jaga. Kalau dia takde, sape nak tolong tolak wheel chair bawak aku pegi nursery??? So kenalah pam dah pass susu tu kat nurse utk baby aku minum nanti.

Tak sabar nak tengok muka baby esok...insyaAllah...

No comments:

Related Posts with Thumbnails