Thursday, June 10, 2010

Tak Cukup Tangan

Haish...tak sempat-sempat aku nak update blog. Nak karang story mory pun sangkut-sangkut, kejap-kejap ada je distraction.

Nak-nak pulak dedua budak kecik ni bergilir-gilir nak menyusu...lepas adik, turn kakak pulak. Selesai si kakak minum, sampai turn adik pulak. Yang si kakak pantang nampak adik menyusu, dia pun sibuk mintak jugak walaupun dah mamam macam-macam. Pendek kata macam aku ada 2 baby lah sekarang ni. Aiyo....bikin mama diorang ni lapar 24 jam tau....

Dua orang minum serentak tu dah jadik perkara biasa. Kalau aku tak buat camtu alamatnya aku takde masa untuk buat benda lain...jadik cam milk dispenser pulak rasanya.

Si Farzana pulak tak melepaskan peluang menyedut dengan rakusnya susu yang melimpah ruah tu...best jugak dengar bunyi dia menelan susu tu, rasa puas dapat menyusukan anak dengan susu sendiri....macam orang baru graduate kekdahnya.....

As for baby Muhammad dah memang lumrah baby boy kuat menyusu kan...dia akan terjaga untuk menyusu 1-2 jam sekali. Memang aku takleh tido lena la sebab sekali sessi dia menyusu tu hampir satu jam baru selesai. Tapi aku lebih rela dia bangun menyusu dari bangun dan menangis tak tahu sebab. Alhamdulillah baby Muhammad buat masa ni tak banyak ragam...hanya banyak membuang....hehehehe...berkat susu ibu.

Aku tak sure dia ada kuning atau tak sebab kulitnya warna kemerah-merahan ( ke merah-kemerahan???) so memang susah nak tengok dari mata kasar. Tapi berdasarkan dia aktif dan kerap menyusu (baby demam kuning kan asyik tido je...) serta kencing pun banyak so aku asume takde kuning la...tapi still kena belek-belek jugak tetiap hari in case ada abnormal apa-apa.

Condition mama pulak adalah macam panda hari ni sebab nak kena melayan 3 orang anak seorang diri. En.Hubby hari ini ke Kuantan bekerja, esok baru pulang....lumrah mencari rezeki buat isteri dan anak-anak, achik redhakan jelah.

Ya Allah, permudahkanlah urusan kami...amin....

1 comment:

Ina Hashim said...

Asu

mana pic baby Muhammad nye????

Related Posts with Thumbnails