Friday, July 16, 2010

A tough day

Last night Muhammad has being a cranky boy through all the night. Dari gaya tangisannya menunjukkan dia mengantuk nak tido tetapi tak boleh lena. Dah bermacam-macam gaya aku dodoikan dia, dah berpuluh-puluh kali aku ulang-ulang berzikir tapi tak jugak dia terlena.

Kita orang dewasa pun selalu jugak jadi camni, mengatuk tapi takleh tido. Aku akan kena macam ni kalau badan terlalu letih atau esoknya ada some event macam test atau nak travel. Maybe Muhammad was restless during the day (tapi dia tido aje the whole day) sebab tu dia jadi cranky during night.

So hari ni mama adalah mamai tapi takleh nak rehat sebab si kakak berdua ada kat umah....oh sungguh haru-biru hidupku.... Raising up 3 kids without helper will be such a tough journey for both me and hubby. Ada pulak suara-suara sumbang suruh aku hantar baby Muhammad balik ke kampung, mintak mak aku tolong jagakan. It's a very big NO NO for me...dah la kita kecik-kecik dulu emak dah jagakan, bila dah tua-tua takkan nak susahkan dia suruh jagakan cucu pulak. Emak dulu takde pun mintak tolong dari emak dia suruh tolong jagakan anak-anak dia yang lapan orang tu....

Dah namanya anak kita so susah senang sendiri hadapi lah kan??

No comments:

Related Posts with Thumbnails