Monday, July 12, 2010

Tragedi balik kampung

Minggu lepas aku balik ke kampung hubby beberapa hari, sempatlah mengurut dengan bidan di sana untuk 2 hari. Okaylah tu walau pun cuma 2 hari, dapat la jugak kurangkan lenguh-lenguh badan ni. Next time aku pergi la servis lagi kat tempat urut orang buta ke, kat kampung aku ke...

Sebenarnya aku bukan nak cerita pasal urut-urut ni...tapi ada kisah lain semasa kat sana yang membuatkan aku tak senang duduk. Camni ceritanya...

Korang tahu kan kebaikan susu ibu?
Korang tahu kan bayi hanya perlu minum susu ibu sahaja sehingga berumur 6 bulan?
Korang tahu kan bayi hanya boleh di beri makan selepas dia berumur 6 bulan?

Haa....kalau korang nak tahu....MIL aku nak bagi baby Muhammad makan nasik lenyek....huhuhuhu
Nasib baik aku cepat tangkap...kalau tidak...dah selamat anak aku telan nasik di usia 1 bulan ++. Dia kata anak aku lapar tak cukup susu sebab kerap sangat asyik nak menyusu je....hhohohoho....

Aku pun ala-ala tertinggikan suara sikit masa nak melarang tu, aku bajet MIL aku confirmed kecik hati tapi mana yang lebih utama??? Nak jaga hati dia ke nak jaga kesihatan/nyawa anak aku? Tapi lepas tu aku terangkan balik kat dia yang usus baby belum boleh terima makanan lagi. Aku harap dia faham la....

No comments:

Related Posts with Thumbnails