Sunday, August 22, 2010

Muhammad Batuk

Kesian baby Muhammad, dia batuk-batuk sejak semalam sampai suara pun dah serak. Batuknya tak kerap tapi amat menghiris perasaan bila aku dengar....sedih...huhuhu.

Ditambah lagi kat dalam bibir mulut dia ada ulser/mata ikan, mesti dia sakit time menyusu kan? Muhammad hari ni sangat kurang menyusu, nak habiskan 1 oz pun seksa....mama sedih lagi...huhuhu....

Btw, hari Khamis yang lepas aku dah botakkan kepala dia. Dah lambat pun sebenarnya, dah umur 2 bulan lebih baru nak cukur botak. Hasilnya cukuran tu tak berapa licin sebab baby Muhammad tak nak duduk diam semasa bercukur, melalak sakan dan meronta-ronta sampai luka sikit kat kulit kepala tu. Bidan tu dah bedungkan kemas-kemas pun dia masih meronta-ronta. Korang semua, kalau nak cukur kepala baby jangan tunggu lama-lama macam aku ni, nanti susah beb bila baby dah besar.

Gambar En.Muhammad kita ni aku upload kemudianlah ye...mama mode malas nak godek kamera. Berat badan dia semasa jab 2 bulan hari tu adalah 6.1 kg, juara di antara ketiga-tiga orang adik beradik. Sangat tak suka menyusu botol, dah reject botol MAM dan MEDELA , botol NUK pun minum ala kadar, minum dari botol TOMMEE TIPPEE pun ikut mood je, kadang-kadang banyak kadang-kadang sikit. Pening kepala mama....aduh duh.....

1 comment:

Related Posts with Thumbnails