Tuesday, November 9, 2010

Muhammad Dah Pandai Meniarap

Akhirnya setelah Muhammad berumur 5 bulan, barulah dia pandai meniarap. Hmmm...agak lambat sebenarnya dia berjaya meniarap kalau nak dibandingkan dengan baby yang sebaya dengannya. Rasanya badannya yang montel dan sedikit berat tu yang melambatkan proses meniarapnya.

Berapa berat Muhammad sekarang???

Aku pun tak sure sebab masa bulan lepas aku ada sesaja je letak Muhammad atas penimbang kat klinik, masa tu aku pegi sebab nak nebulizer si Muhammad. Jarum scale tu tunjuk melepasi angka 7 kg tapi perpuluhan berapa tu aku tak sure sebab penimbang tu sangat kabur, maklumlah penimbang dah uzur. Untuk umur dia 5 bulan ni dia belum ambil jab lagi sebab jab yang 3 bulan (2nd DTP & Polio) hari tu kitorang ambil lewat sikit.

Muhammad dah pandai express perasaan marahnya dengan menjerit-jerit. Bila jeritan dia tak dilayan barulah dia akan menangis. Muhammad sangat suka di agah dan suka bila kita tunjukkan happy faces, tersengih je dia tengok kita. Dia juga dah pandai tarik-tarik toys yg tergantung kat baby cot dia. Dan kegemaran Muhammad sedari lahir hingga sekarang ialah mendengar selawat syifa', pasti dia terdiam dan kusyuk mendengar sampailah terus terasa mengantuk.

Muhammad masih menyusu susu badan sepenuhnya...alhamdulillah. Lagi satu bulan lagi untuk mencapai 1st target dalam breastfeeding journey iaitu menyusu selama 6 bulan. InsyaAllah kami akan berjaya melakukannya bersama-sama.

Itu jelah updates on Muhammad untuk kali ini, lenkali aku story lagi. Gambar dia ada banyak tapi mama dia amat malas sgt nak upload, kemudian hari jelah yek....salam...

No comments:

Related Posts with Thumbnails