Friday, January 7, 2011

Ingin Memiliki Rumah Dan Tinggal Dengan PERCUMA???

PERCUMA????

Semua orang sangat suka dengan perkataan ini, bila disebut aja percuma pasti akan mengukir senyuman. Siapa yang tak mahu sesuatu yang percuma? Kalau menolak tawaran yang di beri percuma seolah-olah menolak tuah lagaknya. Haaa....kalau bab-bab makan percuma tu aku tak dapat la nak menolong tapi kalau bab nak beli rumah pastu nak tinggal di rumah tu secara percuma, aku ada panduannya.

Korang nak tak???

Okey, ceritanya begini....seorang sahabat aku telah menulis sebuah buku tentang panduan untuk membeli rumah pertama. Buku tersebut menceritakan tentang proses-proses dari memilih rumah jenis apa yang patut di beli, rumah di kawasan mana yang sesuai dimiliki mahu pun kawasan yang sewajarnya dielakkan. Turut disertakan panduan memohon pinjaman perumahan, penerangan ringkas mengenai skim-skim pinjaman perumahan yang ditawarkan oleh bank serta serba sedikit mengenai BLR.

Bagi yang berminat untuk membeli rumah lelong pun ada digarapkan panduan mengenainya oleh penulis. Pendek kata barang sesiapa yang terlintas di dalam hatinya nak membeli rumah eloklah membaca buku beliau terlebih dahulu sebagai panduan yang amat berguna.

Buku yang beliau hasilkan ini adalah berdasarkan pengalaman dan kajian beliau sendiri. Beliau telah memiliki rumah yang pertama ketika berumuh 24 tahun. Part yang ini dia takleh lawan aku sebab aku memiliki rumah pertama ketika berumur 23 tahun tetapi sehinggalah kami berumur 30 tahun (aku dan penulis sebaya umur) beliau telah memiliki 4 buah rumah!!!! Aku nak dapat yang dua ni pun pun dah tak larat jatuh bangun dah...beliau pulak sedang menuju ke arah memiliki hartanah terkumpul bernilai RM1 juta.

So...apakah rahsia beliau sehingga berjaya memiliki 4 buah rumah pada usia 30 tahun??? Sila baca buku beliau untuk mengetahuinya. Buku "Panduan Mudah Membeli Rumah Pertama Anda" boleh di dapati di toko-toko buku utama atau boleh membeli terus dari penulis (Emrull Iqbarullah) melalui blog beliau di :





1 comment:

investandtravel said...

Thanks Bahiyah for the review. Kalau sesiapa nak order bolehlah lawat laman web http://investandtravel.blogspot.com.

Related Posts with Thumbnails