Monday, March 21, 2011

BEWARE: Spam email from HASIL!!!

Salam,

Korang pernah tak dapat spam email kengkonon dari Maybank2U??? Hati-hati ye sebab sekarang ni dah ada pulak perangkap baru iaitu spam email yang kengkononnya datang dari Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). Alamat email sender tu ala-ala macam dari unit refund, nak bagi balik duit tax yang kita terlebih bayar. Memang la syiok kalau dapat duit kan tapi apasal pulak nak kena klik ke link lain untuk tengok message tu??? Something fishy kat situ kan???

Cuba tengok email di bawah ni...perhatikan link yang aku bulatkan dengan warna merah tu. Kalau korang klik "Click Here" maka PC korang akan auto connect ke demon-gw.portersecurity.co.uk which is aku pun tak berani nak klik. Takut kalau-kalau dia hantar virus atau execute program yang akan curi information dari PC kita. Please don't....better safe than sorry ye....




Even LHDN sendiri dan keluarkan amaran mengenai spam email ni. Sila baca lebih lanjut di :
http://www.hasil.gov.my/goindex.php?kump=6&skum=1&posi=2&unit=1&sequ=34&mukaberita=1

Pesanan buat sahabat-sahabat semua...tolong la jangan mudah terpedaya dengan tawaran-tawaran yang "sound too good to be true", takut nanti kita yang merana. Wallahua'lam.

No comments:

Related Posts with Thumbnails