Tuesday, September 27, 2011

Pagi semalam aku bangun tido dan siapkan brg-brg anak dan diri sendiri...diorang ke sekolah dan aku ke opis. Tetiba en.hubby panggil aku dgn suara cemas....aku pun sgt berdebar pegilah dapatkan dia kat dalam bilik tidur. Rupa-rupanya ada kesan darah kat hidung Farzana tapi dah kering la...but agak banyak jugak sampai meleleh kat cadar.

Aku pun cepat-cepat ambil wet tissue dan lap kesan darah kat hidung Farzana. Kesian anak mama...mesti panas kat dalam badan dia sampai berdarah hidung. Aku pun mandikan dia lama-lama sikit pagi tu untuk kurangkan suhu dalam badan dia.

Petangnya semasa balik dari sekolah, cikgu dia cakap hidung Farzana bedarah lagi...aduh, sedihnya aku bila tengok muka dia time tu...balik ke rumah aku bagi la dia makan ubat demam walau pun dahi dia tak panas pun.

Harapnya hari ni hidung dia tak berdarah lagi...risau betul aku...takut lain pulak jadinya.

p/s: gambar takde sebab maknya panik ya amat time tu...


2 comments:

ummi said...

asu, Iman pun kdg2 berdarah hidung. dr kata sbb sekali sekala, tak serius. mgkn disebabkan allergy jugak. apapun, always monitor keadaan anak2.

Asu Bahiyah said...

Ptg semalam hidung Farzana berdarah lagi, doktor check ada luka kat dalam, suspected hingus kering dan melekat kat dinding hidung pastu bila dia genyeh2 hidung so tertanggal la kuping tu dan berdarah. Asu lega sgt darah tu tak disebabkan oleh sakit yg serius....Alhamdulillah...

Related Posts with Thumbnails