Tuesday, October 18, 2011

Byk Post Outdated

Aku sebenarnya byk story nak cerita kat korang tapi nak compose blog post guna tablet ni bukanlah semudah yg di sangka terutamanya kalau ada attach gambar...adeih.

Yelah, kalau guna komputer tu kita boleh simply klik sana sini ikut kemahuan kita tapi kalau kat tab ni, aku klik kat sini lain jadiknya...aku klik kat sinun, ke lain perginya.

Pastu bila dah taip pjng-pjng dan aku rasa nak move ayat ni ke atas dan ke bawah satu hal lagi...bukan boleh drag je macam kita selalu buat kat komputer tu. Selalunya aku save as draft pastu bukak semula blog kat pc mana-mana dan edit post tadi, then baru aku publish. Letih la...last-last belambak-lambak drafted post yg aku ada tapi takde masa nak edit.

Cuma satu je yang marbeles bila pakai tablet ni, aku boleh snap gambar dan terus publish kat blog. Dah tak payah nak transfer dari kamera ke pc lagi dah....dan....gambarnya pun mantop, memang aku puas hati dgn kualiti gambar dia.

Hmmm...maybe aku patut explore pasal posting blog post via email pulak kot....:-)

No comments:

Related Posts with Thumbnails